Deoarece societatea trebuie să practice acum distanțarea socială, pentru cei care trăiesc singuri este și mai dificil să socializeze.
Frica și anxietatea față de COVID-19 pot face oamenii să se simtă neliniștiți și fără control. Sentimentele de singurătate și de izolare, care sunt exacerbate în timpul distanțării sociale, pot provoca suferință sănătății noastre mintale.
Carolina Osorio, MD, psihiatru geriatric la Loma Linda Behavioral Health Institute, nu este străină de a lucra cu oameni care se simt izolați. „Singurătatea poate fi toxică pentru organism”, spune ea. „Vedem asta la pacienții noștri în vârstă, dar știm că poate afecta orice persoană care este deconectată de oamenii din jurul ei.”
Doctorul Osorio oferă sfaturi pentru a face față temerilor de singurătate sau de izolare în timpul distanțării sociale și oferă o perspectivă asupra modului de a rămâne conectat cu comunitatea ta.
Folosiți platforme digitale
Nu este un secret că singurătatea ne afectează negativ sănătatea și doctorul Osorio spune că Statele Unite se aflau deja în mijlocul unei epidemii de singurătate, chiar înainte de a începe criza COVID-19.
„Singurătatea este o amenințare la adresa sănătății publice, la fel ca obezitatea și consumul de anumite substanțe”, spune ea. „Cercetările ne spun că cei singuri sunt mai susceptibili să se îmbolnăvească, să experimenteze declin cognitiv și să moară mai devreme decât cei cu o viață socială mai activă.”
Deoarece societatea este acum chemată să practice distanțarea socială, pentru cei care trăiesc singuri este și mai dificil să socializeze cu prietenii sau familia. Acest lucru a creat grupuri care încearcă să facă mai semnificativă comunicarea digitală. „Încurajăm pacienții noștri să spună„ distanțare fizică ”, mai degrabă decât„ distanțare socială ”, astfel încât să nu excludă interacțiunea socială care se poate face prin tehnologie”, spune Osorio.
COVID-19 a făcut un să vorbim puțin mai ușor despre și să relaționăm cu sentimentele de singurătate. Există un nou flux de resurse pentru ca oamenii să se conecteze online, în special în această perioadă de izolare. Osorio recomandă căutarea grupurilor de asistență electronică cu persoane pe platformele de socializare sau chiar la un centru medical.
Programele de ambulatoriu pentru adulți sunt disponibile și online la unitățile de sănătate comportamentală, cum ar fi Universitatea Loma Linda Health Behavioral Health, unde vă puteți alătura experților în sănătate mintală și unui grup de persoane care traversează perioade similare.
Răspundeți la telefon
Doamna doctor Osorio spune că este important să ne amintim că singurătatea și izolarea de sine sunt diferite. „Primul este starea emoțională de a te simți singur sau separat, iar mai târziu se referă la separarea fizică de ceilalți oameni”, spune ea.
Nivelurile de anxietate pot crește pe măsură ce lumea trece prin perioade incerte și multe persoane simt tristețe și depresie înrăutățită prin a fi singuri. Cei cu anxietate se pot simți deosebit de vulnerabili, deoarece lumea pare să intre în perioade incerte. Când suntem anxioși, este firesc să dorim să fim alături de alții, dar nu este o posibilitate la momentul respectiv.
„Un lucru care ajută mulți pacienți cu anxietate este posibilitatea de a vorbi despre preocupările lor cu voce tare cu cineva în care au încredere”, spune Osorio. „Să vorbești cu ei despre anxietățile specifice pe care le poți simți este una dintre cele mai bune metode de a reduce anxietatea, precum și sentimentele de singurătate sau plictiseală în timpul izolării.”
Găsiți modalități de relaxare
O modalitate de a face față impactului distanțării sociale este să vă relaxați corpul făcând lucruri care vă ajută să vă simțiți calm: respirați adânc, meditați, întindeți-vă, rugați-vă sau faceți activități care vă aduc bucurie, spune Osorio.
Dacă aveți o sarcină incomodă sau stresantă, încercați să o împletiți cu activități mai plăcute, cum ar fi vorbind cu prietenii sau familia și exersând recunoștința intenționată.
„Există efecte secundare fizice ale problemelor de sănătate mentală, astfel încât să faci lucruri care să-ți relaxeze corpul îți poate relaxa mintea”, spune ea. „Faceți timp de 30 de minute exercițiul fizic preferat, mâncați gustarea preferată sau vizionați un nou episod al unei emisiuni TV – orice vă va ajuta să vă relaxați”, spune ea.
Pentru a continua conversația, urmăriți segmentul Facebook Live al Carolinei Osorio, „Sănătate mintală la seniori în timpul COVID-19”.
Dacă tu sau cineva pe care îl cunoști se confruntă cu o problemă de sănătate mintală, asigurați-vă că știu despre programele de sănătate mintală de la Loma Linda University Health Behavioral Health. Accesați LLUBMC.org/MentalHealthMonth pentru a afla mai multe.
Un articol de Janelle Ringer
Sursa: site-ul Loma Linda University Health
Traducere: Reinhard Suciu
Etichete: COVID-19, distantare sociala, singuratate, spitalul adventist