În anul 2018 au fost înregistrate 17 milioane de noi cazuri de cancer la nivel mondial. Un studiu publicat în revista Lancet Oncology estimează că 16% dintre noile cazuri de cancer sunt cauzate de agenți infecțioși.
Este cunoscut faptul că virusurile, bacteriile și paraziții cauzează cancere umane. Cele mai frecvente organisme care provoacă cancer sunt Helicobacter pylori, virusurile hepatitei B și C și papilomavirusurile umane (HPV). Aceste infecții sunt în mare măsură prevenibile sau tratabile.
Cercetătorii au analizat 27 de tipuri de cancer în 184 de țări din opt regiuni geografice. Procentul de cancer cauzat de infecție a fost cel mai mare în țările în curs de dezvoltare, 23%, comparativ cu 7,4% în țările dezvoltate. Cancerele cauzate de acești agenți infecțioși includ cele ale stomacului, ficatului și colului uterin.
Cu mai puțin de 50 de ani în urmă nu se credea că infecția cu germeni patogeni cauzează cancerul. Cu toate acestea, în urmă cu mai bine de 100 de ani, Ellen G. White, un reformator în domeniul sănătății din secolul al XIX-lea, a afirmat în mod corect că germenii sunt capabili să provoace cancer.
„Carnea nu a fost niciodată cel mai bun aliment; folosirea ei este însă acum de două ori improbabilă, de vreme ce rata bolilor la animale crește atât de rapid. Cei care consumă alimente din carne știu prea puțin ce mănâncă. Adesea, dacă ar putea vedea animalele cât sunt în viață și ar cunoaște calitatea cărnii pe care o consumă, s-ar întoarce de la ea cu dezgust. Oamenii mănâncă neîncetat carne, care este plină de germeni tuberculoși și canceroși. Astfel se transmit tuberculoza, cancerul și alte boli fatale.” (The Healing Ministry, p. 313.2 | în lb. română Divina vindecare)
Astăzi, medicii au cunoștințele și resursele necesare pentru a oferi imunizări sau tratament pentru aceste infecții cauzatoare de cancer. Recomandarea este de a încerca să evitați situațiile în care șansele de a contracta aceste infecții cauzatoare de cancer sunt mari.
Dr. Elvin Adams
Sursă articol: PositiveChoices.com