Ceaiul verde conține polifenoli și alți antioxidanți, ceea ce îi face pe mulți să creadă că îi va ajuta să se protejeze împotriva cancerului prin consumarea acestuia.
Este adevărat că incidența cancerului mamar este mai mică în unele țări asiatice, în care ceaiul verde este consumat în mod obișnuit, comparativ cu incidența din Statele Unite și Europa, unde cancerul de sân este unul dintre cele mai frecvente forme de cancer întâlnite în rândul femeilor.
Astfel, cercetătorii asociați ai Centrul Național pentru Cancer din Tokyo, Japonia, au realizat un studiu care a cuprins 54.000 de femei și au documentat cu atenție obiceiurile lor privind consumul de ceai. Conform studiului, 12% dintre femei au băut mai puțin de o ceașcă de ceai verde pe săptămână, reprezentând un aport scăzut de ceai. Cel mai mare consum de ceai a fost găsit în cele 27% dintre femei care au băut cinci sau mai multe cești pe zi.
Cercetătorii au urmărit progresul sănătății femeilor din acest studiu timp de 14 ani. În această perioadă de timp, au apărut câteva sute de cazuri de cancer mamar la acestea. Nu a existat nicio asociere cu volumul de ceai verde consumat.
Concluzia: ceaiul verde NU previne cancerul de sân.
Dr. Elvin Adams
Sursă articol: PositiveChoices.com