„Cum se explică faptul că o biserică în care se vorbește foarte serios despre apropiata revenire a lui Iisus Hristos are în același timp un succes incontestabil privind calitatea vieții?” se întreba regizorul Martin Doblmeier atunci când a decis realizarea unui documentar despre adventiștii de ziua a șaptea.
Acesta era deosebit de impresionat de un paradox: o comunitate religioasă conservatoare se află în prima linie a tehnologiei medicale. În plus, studiile științifice actuale realizate de cercetători neadventiști arată statistic un lucru și mai surprinzător: adventiștii, indiferent de mediu, rasă sau gen, trăiesc cu până la 10 ani mai mult decat populația generală!
Aceleași descoperiri le-a făcut și Dan Buettner de la National Geographic. Acesta a contribuit la realizarea unui studiu de către National Institute on Aging și mai târziu a relatat aceste descoperiri în cartea devenită best-seller, The Blue Zones (Zonele Albastre).
Într-un articol U.S. News, 11 Health Habits That Will Help You Live to 100, Deborah Kotz enumeră principiile care trebuie respectate pentru a trăi o viață lungă și sănătoasă, iar una dintre recomandări este: „Trăiește ca un adventist de ziua a șaptea”. Kotz scrie: „Adventiștii de ziua a șaptea au, în medie, o speranță de viață de 89 de ani, cu aproximativ 10 ani mai mult decât un american obișnuit. Potrivit unuia dintre principiile de bază ale confesiunii, este important să îți prețuiești trupul împrumutat de la Dumnezeu, ceea ce înseamnă că nu fumezi, nu consumi alcool și nici nu exagerezi cu dulciurile. De obicei, adventiștii fac multă mișcare, sunt vegetarieni și se concentrează asupra familiei și comunității.”
Stilul de viață adventist este evidențiat inclusiv în declarația de misiune a Bisericii: „Adventiștii de ziua a șaptea vor transmite speranță prin preocuparea pentru calitatea vieții, care este deplină doar în Hristos.” Astfel, intenția este de a urma exemplul lui Hristos de slujire a nevoilor oamenilor.
Această viziune a dus la înființarea unui departament prezent la toate nivelurile Bisericii, inclusiv pe plan local, destinat exclusiv promovării sănătății și a unei reţele de 763 de instituții medicale, dintre care 441 de clinici și dispensare și 180 de spitale și policlinici.
Mai multe detalii despre secretele unei vieți lungi și sănătoase în borșura de mai jos:
Etichete: sfaturi